Optimaliseer het beheer van verhuurmateriaal
met RFID-labels met duale frequentie

Casestudy

RFID labels RFID scanners

Verhuurbedrijven kunnen hun efficiëntie aanzienlijk verhogen met RFID-labels met duale frequentie.

Uitdaging: Papiertrajecten automatiseren en digitaliseren

Een succesvol verhuurbedrijf had te kampen met groeipijnen als gevolg van een snel groeiend klantenbestand en een snel groeiende inventaris. Soms raakte materiaal in het magazijn zoek omdat het niet altijd naar behoren werd ingeboekt. Het bedrijf probeerde het op te lossen met processen en papiertrajecten, maar het lukte niet om een bevredigende winstgevendheid per item te bereiken.

Oplossing: RFID-labels met duale frequentie voor automatisering

Brady Corporation bood aan om de barcodelabels van het bedrijf te vervangen door betrouwbare RFID-labels met duale frequentie, plaatste RFID- en NFC-print- en programmeersystemen in het bedrijf, leverde scanners en inspectiesoftware voor apparatuur en zorgde voor integratie met bestaande ERP-systemen van het bedrijf.

Wanneer een klant een item bestelt, wordt dat item nu in realtime gelokaliseerd in het magazijn door vaste UHF RFID-scanners. Pickers kunnen te voet of met een vorkheftruck het bestelde item met behulp van hun draagbare scanner inchecken. Items passeren vaste RFID-scanners voordat ze op een vrachtwagen worden geladen en vrachtwagenladingen kunnen met een draagbare RFID-scanner in slechts enkele minuten worden gecontroleerd. Het resultaat is dat fouten bij de levering sterk worden verminderd zonder aanzienlijke tijdsinvesteringen.

RFID labels

RFID-labels met duale frequentie kunnen niet alleen met professionele scanners worden gescand, maar ook met moderne smartphones. Zo kunnen klanten gemakkelijk en heel nauwkeurig signaleren dat ze bepaalde gehuurde items niet meer nodig hebben. Het enige wat de klanten moeten doen om van de hoogtechnologische dienst van onze klant te genieten, is een app installeren op hun smartphone. Dit kan eenvoudig door bijvoorbeeld een QR-code te scannen in uw bedrijf. De gegenereerde gegevens kunnen aan uw factureringsproces worden gekoppeld en worden gedeeld met ophaaldiensten om ervoor te zorgen dat het juiste item wordt geretourneerd.

Wanneer het item terugkomt in het magazijn, kunnen werknemers het in enkele seconden inboeken met een draagbare RFID-scanner. Ook kunnen strategisch geplaatste, vaste RFID-scanners de geretourneerde items identificeren en gegevens uitwisselen om de volgende stappen in uw processen te ondersteunen.

Omdat elk item via de RFID-oplossing in realtime kan worden gelokaliseerd, vormen voorraadcontroles in het magazijn niet langer een uitdaging. Het controleren van de voorraad is een kwestie van enkele klikken, of minuten geworden.

Om de oplossing te ondersteunen, leverde Brady ook RFID-labelprinters. Hiermee kan onze klant snel extra RFID-labels maken, zodat hij zijn aanbod volledig flexibel kan blijven uitbreiden.

RFID warehouse tracking

Resultaten: Geautomatiseerd materiaalbeheer

Het verhuurbedrijf hoeft niet langer handmatig te zoeken naar verloren voorwerpen in het magazijn. De volledige actieve voorraad is automatisch beschikbaar voor verhuur dankzij een geautomatiseerd in- en uitboekproces op basis van RFID-technologie, waardoor het bedrijf efficiënt kan groeien.