Visualiseer Lockout/Tagout op de werkplek

Casestudy

Een grote chocoladeproducent implementeerde 5 gepersonaliseerde schaduwborden om Lockout/Tagout goed zichtbaar en beschikbaar te maken in een van zijn chocoladefabrieken.

Uitdaging: Optimaliseer de veiligheid op de werkplek

De veiligheid op de werkplek is voor veel bedrijven van groot belang. Alle werknemers aan het einde van elke werkdag naar huis laten gaan, is misschien wel het meest humane en efficiënte dat een werkgever kan doen om zijn mensen en het werk dat ze doen echt naar waarde te schatten.

Een van de oplossingen die de grote chocoladeproducent gebruikt om een hoge veiligheid op de werkplek te bereiken, is Lockout/Tagout. Deze procedure zorgt ervoor dat werknemers ongevallen met bewegende machineonderdelen kunnen voorkomen door de energietoevoer naar een machine te neutraliseren.

De chocoladeproducent beschikte al over Lockout/Tagout-hangsloten, -systemen en -procedures om werkzaamheden aan machines veiliger te maken. Het bedrijf wilde nog een stap verder gaan en ervoor zorgen dat de hangsloten en systemen optimaal zouden worden gebruikt op de werkplek.

Oplossing: Maak Lockout/Tagout beschikbaar waar het van belang is

Brady stelde personaliseerbare schaduwborden voor om Lockout/Tagout goed zichtbaar te maken op de werkplek. Deze grote borden, die uit een of meerdere panelen kunnen bestaan, bevatten "schaduwen" van elk Lockout/Tagouthangslot, -systeem en -accessoire dat op een specifieke werkplek wordt gebruikt. Alle bijbehorende Lockout/Tagout-tools worden aan het bord toegevoegd. Met schaduwborden kunnen werknemers het gereedschap dat ze nodig hebben gemakkelijk en efficiënt terugvinden en terugbrengen na het onderhoud van een machine.

Er werden 5 schaduwborden gevraagd, 4 voor specifieke fabrieksruimtes en 1 als centraal onderhoudsbord. Brady bezorgde de klant eerst tekeningen zodat hij feedback en zijn goedkeuring kon geven. De borden moesten voorzien zijn van schaduwen voor hangsloten met verschillende kleurcodes, voor vergrendelingssystemen voor handwielafsluiters, kogelkranen, vlinderkleppen, stroomonderbrekers en industriële stekkers, en voor accessoires zoals lockboxes en hangslotbeugels. Er werden ook houders voor verschillende Lockout-tags voorzien. Elk schaduwbord is 1,4 meter hoog en 2,7 meter breed en bestaat uit 90 cm brede panelen. Het bord heeft afgeronde hoeken en is gemaakt van 8 mm dik, wit plexiglas.

chocolate factory shadowboards

chocolate factory shadowboards

Resultaat: Snel en eenvoudig gebruik van Lockout/Tagout

De werknemers van de grote chocoladeproducent hebben nu altijd Lockout/Tagout-oplossingen binnen handbereik om zich te beschermen tijdens onderhoudswerkzaamheden aan machines. De Lockout/Tagout-hangsloten, -systemen en -accessoires, evenals de tags, zijn terug te vinden op grote, goed zichtbare schaduwborden op 5 locaties in de fabriek. Andere chocoladeproducenten onderzoeken ook de implementatie van Lockout/Tagout-schaduwborden in hun fabrieken.