Verhoog de voedselveiligheid en de veiligheid van werknemers met leidingmerkers

CaseStudy

Woodlands Dairy is een van de grootste producenten van UHT-melk in Zuid-Afrika, die onder de merknaam FIRST CHOICE® op de markt wordt gebracht. Het bedrijf produceert ook verschillende soorten kaas, boter, room, amasi, vla, gearomatiseerde melk, zuiveldesserts, desserttoppings en ijs.

Woodlands Dairy optimaliseerde de voedselveiligheid en de veiligheid en efficiëntie op de werkplek met betrouwbare en volledig conforme labels en leidingmerkers. 

Uitdaging: Betrouwbare en 100% veilige leidingmerkers

Woodlands Dairy was op zoek naar een hoogwaardige oplossing voor leidingmarkering en leidingidentificatie die niet vervaagt bij blootstelling aan hitte, koude en vloeistoffen. De belangrijkste vereiste was dat de oplossing vrij is van giftige stoffen en volledig voldoet aan de wetgeving inzake voedselveiligheid. 

Oplossingen: Conforme leidingmerkers en pictogrammen die blijven kleven en leesbaar blijven

Brady bezocht Woodlands Dairy meerdere keren om met het senior management te overleggen over hoe identificatieoplossingen de voedselveiligheid, de veiligheid op de werkvloer en de operationele efficiëntie zouden kunnen optimaliseren.

Leidingmarkering bleek essentieel voor de veiligheid op de werkvloer, omdat deze snel de risico's van verborgen leidinginhoud kan signaleren. Brady stelde zijn op maat ontwikkelde leidingmarkeringsmaterialen voor de voedingsindustrie voor, die voldoen aan de hygiëne- en veiligheidsvereisten in de wetgeving inzake voedselveiligheid. Ze zijn gemaakt van niet-giftige materialen die stevig bevestigd blijven op leidingen die worden blootgesteld aan hitte, koude en vloeistoffen. Hun bedrukking en kleurcode informeert werknemers onmiddellijk over mogelijke risico's, dringt aan op het dragen van de juiste bescherming en het nemen van relevante voorzorgsmaatregelen voordat ze bijvoorbeeld een klep openen.

Een deel van de site werd vernieuwd en Woodlands Dairy besloot om onmiddellijk vloermarkering in te voeren. Vloermarkering helpt bij het creëren van een zeer visuele werkplek die meer efficiëntie en veiligheid biedt. Brady bood zijn uiterst betrouwbare ToughStripe-vloermarkeringstape aan. Deze tape is bestand tegen zwaar voetverkeer en licht voertuigverkeer, heeft geen tijd nodig om te drogen en geeft, in tegenstelling tot verf, geen chemicaliën of dampen af die de voedselproductie in gevaar kunnen brengen.

Woodlands Dairy maakt ook gebruik van de compacte, draagbare BMP21-PLUS Labelprinters van Brady om de veiligheid en efficiënte identificatie in het bedrijf te ondersteunen. De BMP21-PLUS is perfect geschikt voor de identificatie van kabels en componenten, waaronder schakelaars en zekeringen in elektrische panelen. Een duidelijk, betrouwbaar label geeft snel aan welk circuit elke zekering bedient en laat weinig ruimte voor fouten. Brady koos samen met Woodlands Dairy voor B-595- vinyllabels. B-595 is een veelzijdig identificatielabel met een goed hechtingsvermogen op staal, gepoedercoat metaal, gestructureerde oppervlakken, polypropyleen en glas. Zichtbare kabels worden geïdentificeerd met roestvrijstalen tags en kabelbinders voor een extra lange levensduur en bijkomende voedselveiligheid. Roestvrijstalen tags die in het voedsel terechtkomen, worden gemakkelijk opgemerkt door metaaldetectoren..

pipe marking
floor marking

Resultaten: Geoptimaliseerde voedselveiligheid en veiligheid en efficiëntie op de werkplek

Woodlands Dairy heeft de voedselveiligheid en de veiligheid en efficiëntie op de werkplek geoptimaliseerd door essentiële informatie te delen waar dat nodig is, met duidelijke en betrouwbare pictogrammen, labels en leidingmerkers. "Dit is een uitstekend product", aldus Theo Oosthuizen, hoofdtechnicus bij Woodlands Dairy. "We hebben in het verleden andere leidingmerkers gebruikt, maar die vervaagden na verloop van tijd. Ik zou in de toekomst zeker opnieuw voor de producten van Brady kiezen."