100% snellere labeling van flesjes en buisjes

Casestudy

Promise Proteomics, gevestigd in Grenoble, Frankrijk, biedt oplossingen voor therapeutische geneesmiddelenbewaking van de volgende generatie, gebaseerd op unieke knowhow in de productie van eiwitten gelabeld met stabiele isotopen en erkende expertise in kwantificatiemethoden op basis van massaspectrometrie.

Uitdaging: Labeling automatiseren om de productie bij te houden

Promise Proteomics had een geautomatiseerde labelingoplossing nodig voor de flesjes in de testkits die ze ontwikkelen en produceren om biologische stalen te controleren op kanker en ontstekingsziekten. Door de toenemende productie van testkits werd hun huidige handmatige labelingproces inefficiënt.

Oplossing: Geautomatiseerd printen en aanbrengen van labels op flesjes en buisjes

Samen met de gespecialiseerde laboratoriumdistributeur Dutscher stelde Brady de BradyPrinter i7100 met labelapplicator voor buisjes en B-7425 polypropyleenlabels voor om het labelingproces van Promise Proteomics te automatiseren. Daarnaast werd de BradyJet J2000 voorgesteld om labels te printen voor de testkitdozen waarin de flesjes worden aangeboden.

De labelapplicator voor buisjes kan twee keer zo snel labels aanbrengen als bij een handmatig labelingproces. De labels worden in enkele seconden geprint en aangebracht op buisjes met een diameter van 10 tot 17 mm en een lengte van 38 tot 105 mm. Na het labelen worden de buisjes in een lade uitgeworpen of handmatig verwijderd. Het printen en aanbrengen van labels op flesjes en buisjes kan worden gestart met een voetpedaal, een sensor of een programmeerbare controller.

promise proteomics

Promise Proteomics gebruikt Brady's B-7425 polypropyleenlabel dat uitermate geschikt is voor printen en automatisch aanbrengen. Het label is ontworpen om te blijven kleven op gebogen oppervlakken zoals laboratoriumflesjes en is bestand tegen koel- en vriesomgevingen.

Labels voor flesjes kunnen snel worden ontworpen door Promise Proteomics met de gebruiksvriendelijke Brady Workstation-suite voor laboratoriumidentificatie met apps voor labelontwerp. De software ondersteunt het snel creëren van inhoud voor Brady-labelformaten en -materialen die automatisch worden herkend.

Met de BradyJet J2000 Kleurenlabelprinter kan elke kleur op betrouwbare laboratoriumlabels worden geprint met 4800 dpi fotokwaliteit in hoge definitie. Dankzij de printer kan Promise Proteomics labels voor testkits op aanvraag printen, in plaats van grote hoeveelheden voorbedrukte labels te stockeren.

Resultaat: 100% snellere labeling van flesjes en buisjes

Promise Proteomics kan nu twee keer zo snel flesjes en buisjes labelen. Met meerdere gelabelde flesjes per testkit ondersteunt de verhoogde labelingsnelheid van de BradyPrinter i7100 met labelapplicator voor buisjes de groeiende productie-output. Bovendien is de positionering van de labels op de flesjes gestandaardiseerd en nauwkeurig, waardoor het eindproduct er beter uitziet.