Kleurgecodeerde SafeKey-hangsloten voor veilig onderhoud
in de verpakkingsindustrie

Casestudy

Door kortere innovatiecycli en grotere concurrentiedruk is er steeds meer nood aan flexibele machines in de verpakkingsindustrie. Een machine moet meerdere verschillende verpakkingen kunnen produceren, snel van product kunnen wisselen en tegelijk een zeer efficiënte doorvoer kunnen garanderen.

Het voortdurend aanpassen van machines kan een invloed hebben op de veiligheid van de operator en kan veilige onderhoudswerkzaamheden complexer maken, vooral wanneer bewegende onderdelen van een machine aangepast worden.

Door de energietoevoer naar machines tijdelijk te onderbreken, kunnen operators en onderhoudsmedewerkers op een veilige en efficiënte manier aan machines werken en onderhoud uitvoeren met een minimaal risico. Op deze manier kunnen ernstige ongevallen met een mogelijk hoge menselijke tol worden voorkomen.

Locks

Uitdaging

Een verpakkingsbedrijf test een aantal veiligheidssloten om de energietoevoer naar machines te onderbreken om het onderhoud veiliger te maken. Het bedrijf ontdekt al snel de voordelen van een uitgebreider en consistent Lockout/Tagout-programma en wil nu visueel aanduiden wie specifieke machines vergrendeld heeft.

Oplossing

Brady stelt een complete Lockout/Tagout-oplossing voor, met unieke en innovatieve SafeKey-hangsloten.

SafeKey-hangsloten zijn verkrijgbaar in 9 kleuren met sleutels in dezelfde kleur. Betrokken werknemers krijgen een set van minstens 6 identieke sloten en sleutels in een bepaalde kleur. Rode sloten en sleutels kunnen voorbehouden zijn voor mechanisch onderhoud, blauw voor externe partners, geel voor elektrische toepassingen en oranje voor operators. In totaal zijn er maximaal 9 kleuren beschikbaar om aan de verschillende behoeften van het bedrijf te voldoen.

Brady kan ervoor zorgen dat elk SafeKey-hangslot en elke sleutel uniek zijn om de veiligheid van Lockout/Tagout te verhogen. We registreren gratis alle sloten en sleutelcodes die we leveren zodat een sleutel nooit meer dan één slot kan openen, als dat zo voorzien is. Daarnaast zijn lopers en centrale lopers verkrijgbaar zodat teamleiders elk slot in hun team en veiligheidsmanagers elk slot in het bedrijf kunnen openen. Dankzij het innovatieve vergrendelingsmechanisme biedt SafeKey meer dan 100.000 slot-en-sleutelcombinaties, die grote sets met lopers en centrale lopers mogelijk maken.

We kunnen ook een compleet assortiment vergrendelingssystemen leveren om elke geïdentificeerde energiebron in de gesloten stand te vergrendelen zoals flexibele universele kabelvergrendelingssystemen, vergrendelingssystemen voor drukknoppen, universele vergrendelingssystemen voor stroomonderbrekers en veel meer, afhankelijk van de noden van het bedrijf. Een aantal hiervan is ook verkrijgbaar in meerdere kleuren. Brady levert ook accessoires zoals lockboxes en hangslotbeugels, en maakt schaduwborden op maat om LOTO-tools beter toegankelijk te maken op de werkvloer.

Tijdens een bedrijfsbezoek kunnen onze experten de verschillende soorten energiecontrolepunten helpen identificeren om vervolgens geschikte vergrendelingssystemen voor te stellen, zoals systemen voor stroomonderbrekers, drukknoppen, hendels, handgrepen en kleppen.

De Lockout/Tagout-ingenieurs van Brady kunnen ook helpen bij het schrijven van efficiënte procedures. Deze kunnen gemakkelijk goedgekeurd, bewerkt, op grote schaal uitgerold en op de werkvloer gecommuniceerd worden met onze LINK360-software.

Resultaat

Betrokken werknemers kunnen nu op een veilige manier onderhoud uitvoeren aan machines door duidelijk geïdentificeerde energiebronnen te vergrendelen en te beveiligen met hun persoonlijke SafeKey-hangslot. Alle teams gebruiken een SafeKey-slot en -sleutel met een specifieke kleur, zodat ze hun sloten gemakkelijk kunnen terugvinden en collega's snel zien welke teams onderhoudswerken aan het uitvoeren zijn.