Gepersonaliseerde schaduwborden voor een efficiënte Lockout/Tagout

Casestudy

In de magazijnen van een grote e-commerce-organisatie maakt men gebruik van goed zichtbare gepersonaliseerde schaduwborden om de Lockout/Tagout-efficiëntie te optimaliseren en veiligheid prioritair te houden op de werkplek.

Uitdaging: Zichtbaarheid en efficiëntie van Lockout/Tagout verhogen

Een grote e-commerce-organisatie wilde de veiligheid bij de onderhoudswerkzaamheden in hun magazijnen verbeteren door het gebruik van Lockout/Tagout te vereenvoudigen en zichtbaarheid te creëren tijdens lopende onderhoudsprojecten waarbij Lockout/Tagout vereist is.

Oplossing: Gepersonaliseerd master-schaduwbord

Brady stelde een gepersonaliseerd master-schaduwbord voor om de gewenste zichtbaarheid voor de lopende lockout-onderhoudswerkzaamheden te creëren. Het master-schaduwbord werd als pilootproject in een van de grootste magazijnen van onze klant geplaatst.

Schaduwborden zorgen ervoor dat uw Lockout/Tagout heel wat efficiënter wordt door werknemers en externe partners duidelijk te laten zien welk gereedschap ze nodig hebben en waar ze dat na het onderhoud aan een machine moeten opbergen. Na een proefperiode werd het master-schaduwbord verder verfijnd en als een beginpunt aan de andere magazijnen van onze klant voorgesteld. Brady personaliseerde de masterversie om deze aan de specifieke behoeften van elke site waar vereist aan te passen.

Elk schaduwbord is 1,4 meter hoog en bestaat uit panelen van 90 cm breed. Het bord heeft afgeronde hoeken en is gemaakt van 8 mm dik, wit plexiglas. Deze grote borden, die uit een of meerdere panelen kunnen bestaan, bevatten "schaduwen" van elk Lockout/Tagout-hangslot, -systeem en -accessoire dat op een specifieke werkplek wordt gebruikt. Alle bijbehorende Lockout/Tagout-tools worden aan het bord toegevoegd. Met schaduwborden kunnen werknemers het gereedschap dat ze nodig hebben gemakkelijk en efficiënt terugvinden en na het onderhoud van een machine terugbrengen. Ze zijn ook heel goed zichtbaar op de werkplek en dienen om iedereen er constant aan te herinneren dat veiligheid de hoogste prioriteit is.

chocolate factory shadowboards

Shadowboards warehouse

Resultaat: Efficiënte en goed zichtbare Lockout/Tagout

De magazijnwerknemers van het grote e-commercebedrijf hebben nu steeds Lockout/Tagout-oplossingen binnen handbereik om zich tijdens onderhoudswerkzaamheden aan machines te beschermen. De Lockout/Tagouthangsloten, -systemen en -accessoires, evenals de tags, zijn te zien op grote, goed zichtbare schaduwborden waarop de werknemers snel en makkelijk het juiste gereedschap kunnen terugvinden om hun veiligheid te verzekeren.