Efficiënte, machinespecifieke vergrendelingsprocedures

Casestudy

Een grote voedselproducent verhoogde de efficiëntie van zijn Lockout/Tagout-procedures voor een veiliger onderhoud met ondersteuning van Brady.

Uitdagingen

Een grote voedselproducent had al een aantal Lockout/Tagout-oplossingen geïmplementeerd. Naarmate het aantal machines toenam en de machines complexer werden, werd de noodzaak om de bestaande Lockout/Tagout-procedures te optimaliseren echter een prioriteit.

De voedselproducent wilde een praktisch systeem dat een duidelijk zicht kon bieden op alle vergrendelingsprocedures en op alle machines die in gebruik zijn op 2 productielocaties.

Oplossingen

We stelden volledige Lockout/Tagout-services voor beide locaties voor. Na een startvergadering om de omvang van elke service te bepalen, stuurde Brady de klant een overzicht van alle oplossingen met een duidelijk prijssysteem en een ambitieuze termijn van 6 maanden voor de eindoplevering.

Een Brady-ingenieur bezocht beide locaties, begeleid door een ervaren onderhoudsmedewerker van de klant. Tijdens deze bezoeken heeft onze ingenieur elke machine nauwkeurig bekeken en aantekeningen en foto's gemaakt om efficiënte, machinespecifieke Lockout/Tagout-procedures te kunnen schrijven. Onze ingenieur heeft de procedures ook geïllustreerd met foto's van de machines en de energiecontrolepunten voor een snelle herkenning op de werkvloer.

De verantwoordelijke medewerkers bij de klant ontvingen geïllustreerde procedures via Brady's unieke LINK360-beheersoftware voor veiligheidsprocedures. De software geeft een duidelijk overzicht van alle geïmplementeerde vergrendelingsprocedures en is toegankelijk voor de verantwoordelijke medewerkers op de verschillende locaties om procedures goed te keuren, te bewerken, te schalen, te printen of digitaal te delen. Brady verzorgde LINK360-opleidingen, zodat onze klant de procedurebeheersoftware zelf up-to-date kan houden.

Op beide locaties waren al vergrendelingssystemen beschikbaar om de energiecontrolepunten in de gesloten stand te blokkeren, samen met veiligheidssloten om de systemen op hun plaats te vergrendelen. Brady kan extra systemen en hangsloten leveren indien nodig, compleet met hangslotgravering en sleutelregistratie.

Efficient, machine-specific Lockout procedures

Resultaten

Terwijl de Lockout/Tagout-procedures voor de twee locaties werden geschreven, breidde onze klant het project uit met een andere locatie in hetzelfde land en een extra locatie in een naburig land. Op alle vier locaties onderzoeken we nu of we met de Brady Smart Lockout App in totaal meer dan 1000 efficiënte, machinespecifieke Lockout/Tagout-procedures op basis van best practices beschikbaar kunnen maken voor de betrokken werknemers op smartphones en tablets.