Efficiënte labeling voor verpakkingen van schroeven en bouten

Casestudy

VP750 labelprinter Personaliseer uw labels

Etra Oy levert en vervaardigt technische producten van hoge kwaliteit en levert productiediensten en serviceconcepten die klanten in staat stellen zich op hun kernactiviteiten te concentreren.

Uitdaging: Een enorme voorraad voorbedrukte labels optimaliseren

Etra Oy wilde de labeling in hun enorme logistieke centrum in Finland optimaliseren, specifiek voor verpakkingen van bouten en schroeven die ze in alle beschikbare maten aanbieden. Hun enorme voorraad voorbedrukte labels bleef groeien, net als hun aanbod, en een efficiëntere labeling werd noodzakelijk.

Oplossing: Een geïntegreerde full colour labelprinter voor grote volumes

Brady stelde de VP750 Labelprinter voor, die snel enorme aantallen papieren labels in full colour en in hoge definitie kan printen. De printer biedt veel mogelijkheden voor het ter plaatse ontwerpen van verpakkingslabels, zowel voor het identificeren en traceren van de inhoud van de verpakking, als voor marketing- en brandingdoeleinden. Afbeeldingen, logo's, barcodes, serienummers en kleuren kunnen gemakkelijk worden toegevoegd.

Brady leverde ook een aantal rollen met labels op maat die passen op alle schroeven- en boutenverpakkingen van Etra. Deze worden gemakkelijk herkend door de printer en de software die Etra gebruikt om fouten in het labelontwerp te voorkomen.

Bovendien boden de technische experts van Brady ondersteuning bij de installatie van de VP750 Labelprinter en integreerden ze die met het ERP-systeem en de bestaande workflow van Etra. Wanneer bouten of schroeven worden herverpakt, worden hun aantal en type per doos in het systeem ingevoerd, samen met het aantal dozen. Deze gegevens kunnen dan hergebruikt worden om de labels op de VP750 af te drukken. De printer werd uitgerust met een labelopwikkelaar en geprinte labelrollen kunnen gemakkelijk in de bestaande labelapplicator van Etra worden geplaatst.

VP750 label printer

Resultaat: Rekken vol geprinte labels zijn vervangen door enkele blanco labelrollen

Een klein aantal rollen met op maat gemaakte labels, perfect geschikt voor de VP750 Labelprinter, vervangt nu de enorme voorraden labels met verschillende voorbedrukkingen in het logistieke centrum van Etra. Operators hoeven niet langer te zoeken naar het juiste label. Na controle van de labelgrootte kunnen alle vooraf ontworpen gegevens gemakkelijk, snel en met grote nauwkeurigheid in full colour worden afgedrukt op de VP750 Labelprinter. Kleuren toevoegen en het visuele ontwerp van een label veranderen gaat veel gemakkelijker en sneller dan vroeger. De VP750 Labelprinter biedt bijzonder veel flexibiliteit bij het ontwerpen van labels en is gemakkelijk te implementeren in de werkomgeving.