Betrouwbare QR-gecodeerde labels om de conformiteit
van elektrische apparatuur te traceren

Casestudy

Peitsman is een totaalpartner voor alle benodigde techniek én advies rondom producties in projectie, licht, geluid en beeld in Nederland en het buitenland.

Uitdaging: Traceer de conformiteit van elektrische apparatuur

Om aan de Nederlandse NEN 3140-normering te kunnen voldoen, moet Peitsman de inspecties van al hun technische apparatuur documenteren en kunnen traceren. Peitsman was niet tevreden over de labels die men voorheen gebruikte. Ze kwamen los en lieten lijmresten achter op hun apparatuur. Peitsman was ook op zoek naar een duurzame en professionele labelprinter om QR-codes te creëren. Op die manier konden ze de inspecties van hun apparatuur gemakkelijker documenteren en traceren en dus voldoen aan de NEN 3140-normering.

Oplossing: Betrouwbare labels bedrukt met QR-codes door de BradyPrinter i7100

Brady adviseerde de BradyPrinter i7100 Industriële Labelprinter in combinatie met B-480 en B-7593 EPREP-labels en Brady Workstation-software. Op deze manier kon men snel en eenvoudig alle technische apparatuur op een duurzame en betrouwbare manier labelen. Bij Peitsman gaat dit om een breed scala aan kabels, luidsprekers, schermen, projectoren, verlichting, mengtafels en nog veel meer.

De BradyPrinter i7100 Industriële Labelprinter kan, met een grote nauwkeurigheid, zowel op het B-480 polyesterlabel als op het B-7593 EPREP-label printen. De printer, welke geschikt is voor diverse industriële labelmaterialen, werkt naadloos samen met de Brady Workstation-apps voor labelontwerp. Deze software maakt het mogelijk om eenvoudig labels te serialiseren en barcodes en QR-codes te printen.

i7100 printer
i7100 printer label

Een betrouwbaar identificatielabel met een unieke QR-code op alle apparatuur helpt technici om snel de inspectiestatus te controleren. Het scannen van de QR-code met een telefoon of een scanner biedt snelle toegang tot inspectiegegevens op een interne website of in een database. Optioneel kan de QR-code ook toegang geven tot installatiegegevens. Het B-480 polyesterlabel met een lijm op rubberbasis ziet er professioneel uit en hecht goed op specifieke oppervlakken van elektrische apparatuur. Het B-7593 EPREP-label heeft tevens de dikte van een graveerplaatje dankzij een duurzaam schuimrubber voor het beste resultaat.

Peitsman heeft tevens beter inzicht in zijn voorraad doordat alle apparatuur duurzaam gelabeld is. Door de apparatuur te scannen, zowel bij uitgifte als bij terugkomst, kan snel worden nagegaan welke specifieke items eventueel ontbreken.

Resultaat: Papierloze tracering met QR-codes op betrouwbare labels

Peitsman kan door deze manier van controle en documentatie efficiënter werken. De foutmarge is gereduceerd en alle apparatuur kan volledig papierloos getraceerd worden. Optioneel kan de SafeTrak-software van Brady worden gebruikt. Met deze software gekoppeld aan de QR-codes, kunnen inspecties per item gepland worden en kan men een logboek opbouwen van inspecties met details.