Sneller ter plaatse treinen identificeren met RFID-labels

Casestudy

RFID-labels

Spoorwegvervoerders van passagiers en goederen kunnen de inzetbaarheid van locomotieven en wagons verhogen door de treinsamenstelling gemakkelijk te identificeren met RFID-labels en -scanners.

Uitdaging: De identificatiesnelheid van treinen verhogen

Het ter plaatse controleren van de treinsamenstelling is in veel gevallen nog steeds een handmatig proces, waarbij moeilijk leesbare wagon- of onderdeelnummers moeten worden gezocht en opgeschreven. Een snellere identificatie van treinen is belangrijk om sneller reactief en proactief onderhoud mogelijk te maken, wat op zijn beurt vertragingen voor zowel passagiers als goederen helpt te voorkomen.

Oplossing: RFID-labels, handscanners en vaste scanners

Wagons, locomotieven en hun onderdelen kunnen worden geïdentificeerd met betrouwbare en volledig personaliseerbare RFIDlabels. Deze zijn verkrijgbaar in polyester dat blijft kleven en leesbaar blijft in moeilijkere omgevingen en buitentoepassingen. Andere materialen zijn beschikbaar om optimale betrouwbaarheid te bieden in specifieke toepassingen.

Volledig personaliseerbare RFID-labels

Brady kan zijn personaliseerbare L-2588-26C UHF RFID-labels leveren met een leesbereik tot 11 meter. Daarnaast zijn er de L-2588-25B UHF on-metal RFIDlabels die een leesbereik van 3 meter hebben wanneer ze op metalen oppervlakken worden aangebracht. Bovendien kan Brady HF of NFC on-metal RFID-labels leveren die alleen van dichtbij kunnen worden gelezen.

rfid label

Sneller onderhoud met RFID-labels en handscanners

RFID-labels kunnen elke wagon of elk onderdeel voorzien van een unieke, gestandaardiseerde identificatiecode die betrouwbaar van op afstand kan worden gelezen met een UHF RFID-scanner, of van dichtbij met een recente smartphone met NFC-ondersteuning. De identificatiecode kan via een Asset Management software aan een ERP-systeem van het bedrijf worden gekoppeld. Zo krijgen onderhoudsteams snel toegang tot de onderhoudsgeschiedenis van elk item, de kilometerstand, technische documentatie, herbestelcode en alle informatie die ze nodig hebben om hun werk snel en goed te kunnen doen. Via de software kunnen nabijheidswaarschuwingen worden gegeven om onderdelen nog sneller te lokaliseren.

Fouten die ontstaan bij het handmatig kopiëren van serienummers of andere identificatiegegevens kunnen worden vermeden. Relevante documentatie kan onmiddellijk beschikbaar worden gemaakt op handscanners en interventies kunnen gemakkelijk worden toegevoegd aan de onderhoudsgeschiedenis van het item. Gelijksoortige items met hetzelfde merk en model, of geproduceerd in hetzelfde lot, kunnen snel worden gemarkeerd voor voorspellend onderhoud. Stappen om problemen op te lossen kunnen toegankelijk worden voor andere onderhoudsteams, zodat zij nog sneller kunnen ingrijpen.

Print en programmeer RFID-labels bij u ter plaatse

RFID-labels kunnen nog steeds een door mensen leesbare code en een datamatrixcode bevatten. Er zijn printers beschikbaar die UHF RFID-labels of HF NFC RFID-labels in één keer op elke locatie kunnen printen en programmeren.

Resultaat: Snellere treinidentificatie met RFID-labels en -scanners

Om de treinsamenstelling en de te onderhouden wagon of locomotief te identificeren, hoeven onderhoudsteams niet langer visueel het identificatienummer van een wagon of onderdeel te controleren. Deze kunnen van op afstand worden gescand en alle relevante onderhoudsinformatie kan onmiddellijk toegankelijk worden gemaakt. Interventiegegevens kunnen worden toegevoegd aan de onderhoudsgeschiedenis van de wagon en soortgelijke wagons kunnen worden gemarkeerd voor efficiënt voorspellend onderhoud.