Betrouwbare labeling voor kabels en componenten van schepen

Casestudy

Identificatiegids voor schepen Identificatiegids voor offshore energie

Een grote defensiefabrikant kan rekenen op een zeer responsief identificatiepartnerschap met Brady voor de identificatie van kabels en componenten van militaire schepen met kwaliteitsvolle labels, printers en ondersteuning ter plaatse.

Uitdaging: Kabels en componenten van schepen identificeren

Om tijdens de herstelling en bouw van schepen kabels en componenten te kunnen identificeren, had een defensiefabrikant een betrouwbare identificatiepartner nodig die snel grote hoeveelheden labels voor kabels en componenten kon leveren. De militaire scheepswerven van de fabrikant hadden behoefte aan een breed assortiment kwaliteitslabels en praktische labelprinters om te voldoen aan alle identificatiebehoeften op militaire schepen.

Oplossing: Compleet assortiment van betrouwbare, bedrukbare labels

Brady leverde zijn hoogwaardige BradyPrinter i7100 industriële labelprinter en draagbare BMP71 labelprinters, samen met een assortiment betrouwbare labelmaterialen die door beide systemen kunnen worden bedrukt.

De robuuste en uiterst nauwkeurige BradyPrinter i7100 kan snel een uitgebreid assortiment kwalitatieve identificatiematerialen bedrukken voor diverse toepassingen, waaronder identificatie van kabels, eigendommen en componenten. Het systeem print alle vereiste labels voor de militaire scheepswerf, in grote hoeveelheden wanneer dat nodig is.

De defensiefabrikant gebruikt de B-7643 HCM-tags van Brady in oranje en wit. Deze tags hebben een lange levensduur bij buitengebruik en zijn geschikt voor de identificatie van kabels die blootgesteld kunnen worden aan uv-straling. Interne bekabeling wordt gelabeld met B-427 zelflaminerende labels die uitstekend op de kabels passen en dankzij het laminaat een betere bescherming bieden tegen olie, vet en verschillende chemicaliën.

Om snel informatie over specifieke componenten te kunnen verstrekken, gebruikt de fabrikant het EPREP-label van Brady dat er net zo uitziet als een metalen naamplaatje, voor een fractie van de prijs. Alle schakelaars en andere zichtbare en bruikbare componenten zijn voorzien van rode EPREP-labels met witte bedrukking.

Daarnaast, en bijna uitsluitend tijdens de scheepsbouw, wordt het B-361 lasergeprinte label van Brady gebruikt voor tijdelijke identificatie. Het label is goed bestand tegen printvlekken, oplosmiddelen en sterke temperatuurschommelingen. Alle oplossingen kunnen met de BradyPrinter i7100 en met de high-end draagbare BMP71 labelprinter worden geprint. De fabrikant kan met beide printers gemakkelijk grote hoeveelheden labels vooraf printen en snel extra labels maken waar die nodig zijn.

Marine cable component identification labels

Resultaten: Een identificatiepartnerschap

Brady geeft ook ter plaatse opleiding over hoe specifieke labels optimaal kunnen worden geprint en biedt lokale technische ondersteuning voor alle labelprinters van de defensiefabrikant. Specialisten van Brady staan ook paraat om eventuele nieuwe identificatiebehoeften op te lossen. Naast kwaliteitsvolle labels en printers zorgt de uitstekende, lokale identificatieondersteuning van Brady voor een echt partnerschap en voor de betrouwbare identificatie waarnaar de defensiefabrikant op zoek was.