Gemakkelijk grotere hoeveelheden stalen labelen

Casestudy

Een testlaboratorium voor biologische stalen kan buisjes veel sneller en betrouwbaarder labelen met de BradyPrinter i3300 en B-492 FreezerBondz-labels.

Uitdaging: Hoe duizenden bloedstalen efficiënt identificeren

Een testlaboratorium voor biologische stalen moest bloedstalen controleren op antistoffen tegen COVID-19 tijdens de pandemie van 2020-2021.

Hiervoor moesten enorme hoeveelheden bloedstalen serologisch worden getest en in buisjes in vriezers worden opgeslagen en vervolgens tot 10 jaar in vloeibare stikstof worden bewaard als back-up. Met het enorme en groeiende aantal besmettingen moest het proces snel en efficiënt zijn.

Een van de uitdagingen die het laboratorium snel moest aanpakken, was het labelen van stalen. Hun huidige labelprinter liet het afweten en kostte hen te veel tijd omdat hij handmatig moest worden gekalibreerd.

Oplossing: Automatische kalibratie en software-integratie

Samen met een gespecialiseerde distributeur stelde Brady de BradyPrinter i3300 Industriële Labelprinter voor, in combinatie met B-492-labels. De printer herkent het labelmateriaal bij het plaatsen, kalibreert onmiddellijk automatisch en is klaar om perfecte afdrukken te leveren, en dat alles binnen 20 seconden. Zo hoefden wetenschappers aanzienlijk minder tijd te besteden aan het printen van labels, tijd die ze veel beter konden besteden aan het testen van bloedstalen in de strijd tegen de pandemie.

Vanwege de social distancing-maatregelen werd telefonisch ondersteuning gegeven om de printer te integreren met de bestaande softwaresystemen van de klant. Dit leidde tot het geautomatiseerd printen van labels, binnen een bestaand proces waarmee wetenschappers al vertrouwd waren.

Laboratory sample ID

Bovendien is het B-492 FreezerBondz-label, dat nu bijna automatisch kon worden geprint, niet zomaar een label. Het label past perfect op buisjes, is bestand tegen veel voorkomende chemicaliën in laboratoria en blijft leesbaar en kleven bij opslagtemperaturen in vloeibare stikstof van –196 °C, wanneer het wordt geprint met de BradyPrinter i3300.

Resultaat: Snel meteen de juiste labels printen

Wetenschappers in het testlaboratorium voor biologische stalen kunnen nu snel betrouwbare labels printen en aanbrengen op bloedstalen. Dankzij de automatische kalibratie van de printer verliezen ze geen tijd meer met het instellen van de printer en het opnieuw printen van labels.