Eenvoudig melden van storingen in openbare verlichting

Casestudy

AGSM Lighting, dochteronderneming van AGSM Verona SpA Group, is actief in de sector van de openbare verlichting en wil het imago van de stad verbeteren en de veiligheid van de burgers garanderen door lichtvervuiling te beperken en voordelige oplossingen voor energiebesparing te ontwikkelen.

Dankzij AGSM Lighting kunnen de burgers in Verona gemakkelijk en nauwkeurig storingen aan verlichtingspalen melden met hun smartphone.

Uitdaging: Burgers gemakkelijk defecte verlichtingspalen laten melden

Verlichtingspalen dragen bij aan een uitnodigende en veilige stadsomgeving. Ze vormen een standaard, maar belangrijk onderdeel van elke stad, want burgers rekenen hierop om de straten, trottoirs en pleinen te verlichten. Wanneer een verlichtingspaal niet werkt, wil elke voorbijganger dat deze onmiddellijk gerepareerd wordt.

AGSM Lighting was op zoek naar een manier waarop elke burger gemakkelijk, snel en nauwkeurig een storing aan een verlichtingspaal zou kunnen melden. Om dit mogelijk te maken, wilde AGSM Lighting elke verlichtingspaal met een unieke QR-code aan hun webportaal koppelen.

Oplossingen: Een duurzaam label voor buitengebruik dat overal kan worden geprint

We bezorgden AGSM Lighting stalen van ons uiterst betrouwbare B-595-labelmateriaal. B-595 is een gemakkelijk aan te brengen, zelfklevend vinyllabel dat leesbaar blijft en blijft kleven bij buitengebruik. Het is bestand tegen uv-straling, vocht en vuil, heeft een lange levensduur en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Daarnaast kan het B-595-label vrij eenvoudig op kantoor, in opslagruimtes of in grotere voertuigen worden geprint met de BradyPrinter i3300 Industriële Labelprinter. Labelrollen worden automatisch herkend door de printer en zijn na het plaatsen binnen 20 seconden klaar om te worden bedrukt. Na het printen worden alle labels of pictogrammen automatisch gesneden.

Met behulp van de Brady Workstation-apps voor labelontwerp kunnen gebruikers snel een volledig nieuw label of pictogram ontwerpen, eerder ontworpen sjablonen gebruiken en geserialiseerde labels maken. Gegevens van externe bronnen kunnen ook automatisch worden geïmporteerd en geprint zonder dat gegevens opnieuw moeten worden ingevoerd en ongelukkige typefouten worden gemaakt.

Na goedkeuring van onze oplossing installeerde een technisch team van Brady de printer in de kantoren van AGSM Lighting, zodat onze klant onmiddellijk en volledig autonoom kon starten met het printen en aanbrengen van labels op alle verlichtingspalen.

agsm pole

Resultaten: Burgers kunnen gemakkelijk en nauwkeurig defecte verlichtingspalen melden

In Verona kunnen burgers gemakkelijk en nauwkeurig een defecte verlichtingspaal melden door de QR-code van de paal te scannen met hun smartphone. Na het scannen gaan ze naar het webportaal van AGSM Lighting, waar ze aanvullende informatie kunnen invoeren zodat het herstellingsteam goed geïnformeerd is.

55.000 verlichtingspalen in Verona en naburige steden zijn al voorzien van een label met een unieke QR-code, een leesbaar serienummer, een telefoonnummer en een website. Zo beschikt elke verlichtingspaal over een goed zichtbare, unieke identificatiecode die de communicatie met de burgers en daarmee de efficiëntie van onderhoudsinterventies aanzienlijk verbetert.