Tracering in een geautomatiseerd voorraadbeheersysteem

Casestudie

Samenvatting

    Het laboratorium van AB InBev in Leuven gebruikt een uiterst efficiënt FIFO-voorraadbeheersysteem met grotendeels automatische bijbestellingen, waardoor werknemers zich kunnen concentreren op hun kerntaken.

Uitdagingen

Het laboratorium van AB InBev in Leuven had een gebruiksvriendelijk en geautomatiseerd voorraadbeheersysteem nodig om laboratoriummedewerkers en aankopers te informeren over het voorraadniveau en de vervaldata van chemicaliën. Het systeem zou de hoeksteen worden van een geavanceerd laboratorium met een efficiënt voorraadbeheer en een minimum aan niet-kernactiviteiten.

Het laboratorium had al een Brady BMP71 Labelprinter om barcodes te printen op chemisch resistente labels, het ideale uitgangspunt voor betrouwbare tracering in een geautomatiseerd voorraadbeheersysteem.

Oplossingen

Brady stelde zijn Safetrak-software en de Honeywell Xenox Scanner voor als aanvulling op de BMP71 Labelprinter.

Safetrak biedt talloze aanpassingsmogelijkheden en in nauwe samenwerking met AB InBev, integreerde Brady leveranciersgegevens, bestelreferenties, vervaldata, opslaglocaties en links naar veiligheidsinformatiebladen per product in het systeem.

Inkomende producten worden voorzien van een barcode en gescand zodat het voorraadbeheersysteem hen aan de ingevoerde vervaldata kan koppelen. Bij gebruik worden producten een tweede keer gescand om het voorraadniveau bij te houden. Wanneer de voorraad bijna uitgeput is, waarschuwt het systeem automatisch de door AB InBev geselecteerde betrokkenen. Er worden ook automatische waarschuwingen verzonden wanneer specifieke chemicaliën of andere materialen bijna vervallen. Indien nodig kunnen de voorraadniveaus die de automatische meldingen triggeren eenvoudig worden aangepast in Safetrak.

Resultaten

Het laboratorium van AB InBev in Leuven gebruikt een uiterst efficiënt FIFO-voorraadbeheersysteem met grotendeels automatische bijbestellingen.

“We kregen een duidelijke en praktische demo met ons nieuw voorraadbeheersysteem. Brady paste zijn Safetrak-software snel aan zodat deze aan onze noden voldeed.”
Ariane Van Obberghen, kwaliteitsanalist, Anheuser-Bush InBev