Uiterst efficiënte houdbaarheidslabeling

Casestudy

Airbus Helicopters streeft ernaar de meest efficiënte helikopteroplossingen aan te bieden aan zijn klanten die hulp verlenen, mensen beschermen, levens redden en passagiers veilig vervoeren in veeleisende omgevingen.

Airbus Helicopters verhoogde de gebruiksefficiëntie van 2-componenten vulstoffen door de houdbaarheidslabeling te verbeteren.

Uitdagingen

Airbus Helicopters ontdekte inefficiënties bij de houdbaarheidslabeling van 2-componenten vulstoffen in zijn afdeling Airplane Doors. Houdbaarheidstijden werden handmatig toegevoegd op voorbedrukte labels met verschillende ontwerpen die pasten voor diverse gebruikte vulstoffen.

Verschillende mengsels worden gelijktijdig klaargemaakt, elk met een andere houdbaarheid. De handmatig aangevulde labels bleken soms onnauwkeurig te zijn, waardoor de vulstoffen verhardden en opnieuw gemengd moesten worden. Bovendien moesten de deskundige medewerkers nauwgezet kijken om de houdbaarheidstijden te kunnen zien, wat ook tot tijd- en materiaalverlies kon leiden.

Airbus wilde een oplossing om de efficiëntie van de houdbaarheidslabeling voor 2-componenten vulstoffen gevoelig te verhogen door een minimale lean-setup en slechts 1 label te gebruiken.

Oplossingen

We stelden een op maat geprogrammeerde, autonome BradyPrinter i7100 Industriële Labelprinter voor. Het industriële touchscreen van de printer, dat met handschoenen kan worden bediend, toont nu de vulstofkits die Airbus Helicopters gebruikt. Werknemers moeten enkel nog het juiste icoon aanraken om een label te printen na bevestiging of aanpassing van het mengtijdstip. Alle houdbaarheidstijden per mengsel zijn voorgeprogrammeerd in de BradyPrinter i7100 en worden op B-424 papieren labels van Brady geprint. Brady creëerde ook het labelontwerp overeenkomstig de specificaties van Airbus Helicopters.

i7100 Printer

Resultaten

Airbus Helicopters gebruikt nu meerdere efficiënte werkstations voor houdbaarheidslabeling die zelfs geen computer nodig hebben. De verschillende soorten voorgedrukte labels zijn vervangen door één labelrol en houdbaarheidstijden worden niet langer handmatig toegevoegd. Ervaren werknemers kunnen nu sneller werken, maken minder fouten en kunnen veel sneller zien welke vulstoffenmengeling ze moeten gebruiken.