Vergrendel stroomonderbrekers van de meeste fabrikanten

Ontvang de gids Compatibiliteit stroomonderbrekers

Stroomonderbrekers kunnen gemakkelijk in- en uitgeschakeld worden en dit kan problemen veroorzaken voor medewerkers die aan een machine werken. Elektrische schokken en zware letsels kunnen het gevolg zijn van het vroegtijdig opnieuw inschakelen van de stroom. Om dit soort ongevallen te voorkomen en veiliger aan machines te kunnen werken, biedt Brady twee eenvoudig aan te brengen vergrendelingssystemen voor stroomonderbrekers aan.

Eenvoudig aan te brengen

Brady’s universele miniatuurvergrendelingssysteem voor stroomonderbrekers kan eenvoudig worden aangebracht op een groot aantal stroomonderbrekers van verschillende fabrikanten. Het kleine systeem wordt aangebracht op de schakelaar van een stroomonderbreker en bevestigd met een schroef. Door de schroef aan te draaien, wordt een opening gemaakt voor de beugel van een Lockout/Tagout-hangslot. Door het hangslot te sluiten, wordt de schakelaar van de stroomonderbreker vergrendeld om veiliger te kunnen werken.

Universal Circuit Breaker

De volgende stroomonderbrekers werden getest:

  • Schneider IC60 series
  • Siemens 5SX21
  • Hager MFN716
  • ABB 2CDS25
  • ABB S202U-K50
Rotary Circuit Breaker

Het vergrendelingssysteem voor roterende stroomonderbrekers kan eenvoudig worden aangebracht op roterende ABB-stroomonderbrekers . Door op de bovenkant te duwen, schuiven de pinnen van het vergrendelingssysteem in de openingen boven de roterende schakelaar van de stroomonderbreker. Door de bovenkant los te laten, wordt het vergrendelingssysteem bevestigd en komt er een opening voor de beugel van een hangslot vrij. Door het hangslot te sluiten, wordt de roterende stroomonderbreker vergrendeld om veiliger te kunnen werken.

Het vergrendelingssysteem voor roterende stroomonderbrekers is geschikt voor:

  • ABB MS325
  • ABB 200-reeks (niet-roterend)

Veiligere interventies

Rotary Circuit Breaker Universal Circuit Breaker 

Door stroomonderbrekers te vergrendelen met een hangslot kunnen ongevallen worden voorkomen die veroorzaakt worden door het vroegtijdig en onbedoeld opnieuw inschakelen van machines en andere elektrische toestellen. Zodra het hangslot gesloten is, kan alleen de medewerker die het gesloten heeft en die de werken uitvoert bepalen wanneer de stroomonderbreker opnieuw ingeschakeld wordt. Als back-up kan Brady lopers voorzien voor managers en supervisors die zijn aangeduid in een Lockout/Tagout-sleutelplan.

Meer conformiteit

Met een vergrendelingssysteem voor stroomonderbrekers kunt u voor meer conformiteit zorgen met de Europese norm 1037 betreffende apparatuurbeveiliging en met EU-richtlijn 89/655 betreffende minimumvereisten inzake veiligheid en gezondheid op het werk.