Veiligheidspictogrammen voor de voedingsindustrie

Food & Safety

Verbeter de veiligheid en conformiteit op de werkplek en garandeer tegelijkertijd de voedselveiligheid met makkelijk te reinigen ToughWash-pictogrammen.

Verbeterde veiligheid en conformiteit op de werkplek

Veiligheidspictogrammen zijn een uitstekend hulpmiddel om de veiligheid en conformiteit op de werkplek te verbeteren. Ze kunnen worden gebruikt om handelingen te verbieden die in specifieke situaties bijzonder gevaarlijk kunnen zijn, om werknemers te waarschuwen voor een bepaald gevaar of om te wijzen op handelingen die vereist zijn om veilig te kunnen werken. Ze dragen ook bij tot een betere naleving van de Europese Richtlijn 89/655/EEG (minimumvoorschriften inzake veiligheid en gezondheid bij het gebruik door werknemers van arbeidsmiddelen op de arbeidsplaats) en de normen EN ISO 7010 en EN ISO 3864. Helaas hebben heel wat veiligheidspictogrammen de neiging om af te brokkelen tijdens de gebruikelijke reinigingsprocessen in de voedingsindustrie, wat de voedselveiligheid in het gedrang brengt, iets wat absoluut niet mag gebeuren in de voedselverwerkende industrie.

Voedselveiligheid: OK!

ToughWash-pictogrammen zijn ontworpen om voedselbesmetting te vermijden. Deze pictogrammen brokkelen niet af bij blootstelling aan reinigingsmiddelen of hoge druk. Voor extra voedselveiligheid is er een metaaldetecteerbare ToughWash-versie verkrijgbaar als extra garantie. Met ToughWash-veiligheidspictogrammen kan de voedingsindustrie de veiligheid en conformiteit op de werkplek verbeteren, en tegelijkertijd voldoen aan de meest strikte eisen inzake voedselveiligheid.

Makkelijk te reinigen

ToughWash-pictogrammen zijn makkelijk te reinigen en bestand tegen de typische reinigingsmiddelen die in de voedingsindustrie worden gebruikt. Ze komen niet los en blijven leesbaar, zelfs wanneer ze in een rechte hoek en van een afstand van 15 cm aan een druk van 70 bar (1000 PSI) worden blootgesteld. Hierdoor zijn ToughWash-pictogrammen bestand tegen de meeste reinigingsprocessen in overeenstemming met de strikte hygiënevereisten voor de voedingsindustrie.

Voorbedrukt of ter plaatse bedrukbaar

ToughWash-labels en pictogrammen kunnen ter plaatse met een Brady-printer worden geprint, maar zijn ook verkrijgbaar als voorbedrukte veiligheidspictogrammen die zonder een Brady-printer kunnen worden gebruikt.

Voorbedrukte ToughWash-labels en pictogrammen zijn onder meer:

  • B-862: bestand tegen de reinigingsprocessen in de voedingsindustrie, sterke hechting op roestvrij staal, detecteerbaar door in de handel verkrijgbare metaaldetectoren
  • B-863: resists food industry cleaning processes, strong adhesion to stainless steel

Ter plaatse bedrukbare ToughWash-labels en pictogrammen zijn onder meer:

  • B-854: bestand tegen de reinigingsprocessen in de voedingsindustrie, sterke hechting op roestvrij staal, detecteerbaar door in de handel verkrijgbare metaaldetectoren
  • B-855: bestand tegen de reinigingsprocessen in de voedingsindustrie, sterke hechting op roestvrij staal

Brady Corporation vervaardigt en levert totaaloplossingen voor de identificatie en beveiliging van mensen, producten en plaatsen. De producten van Brady verbeteren de veiligheid, productiviteit en prestaties van klanten en omvatten kwalitatieve labels, pictogrammen, veiligheidsproducten, printers en software. Het bedrijf werd opgericht in 1914 en heeft klanten in de elektronica, telecommunicatie, fabricage, elektrische markt, bouw, medische sector, luchtvaart en tal van andere sectoren.


Niet contractuele foto's. De producten kunnen licht afwijken van de afbeeldingen op de website.
Alle prijzen zijn excl. BTW. Onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of correcties.