Een efficiënt lockout-programma in 4 stappen

Volg het BEST GLOBAL PRACTICE-plan voor de opmaak van een efficiënt lockout-programma:


4 Steps Dutch

LO/TO Policy

1 - Opstellen van een LOTO-beleid en procedures

De eerste stap bestaat erin een lockout-beleid uit te werken en te documenteren dat in detail het doel en de omvang van het lockout programma identificeert. Wij kunnen u helpen bij de opmaak van een stappenplan voor een succesvolle implementatie van een LOTO-programma met volgende punten: realisatie van een audit van alle bestaande mogelijke gevaarlijke energiebronnen, opmaak van een lijst, beschrijving van de procedures en het bepalen van de verantwoordelijkheden.

Waarom heeft u lockout-procedures nodig?

  • Procedures dienen als checklist voor de werknemers om zo fouten te vermijden en het risico op ongevallen en letsels te vermijden.
  • Procedures bespoedigen de vergrendeling, wat leidt tot minder uitvaltijd en een betere operationele productiviteit.
  • OSHA vereist gedocumenteerde machinespecifieke procedures voor energiecontrole.

2 - Identificatie van alle energiecontrolepunten

In deze stap dient u alle energiecontrolepunten, inclusief kleppen, schakelaars, stroomonderbrekers en stekkers, te lokaliseren en duidelijk te markeren met permanent aangebrachte labels of tags. Onze pictogram- en labelprinters, alsook onze duurzame labelmaterialen zijn ontworpen om u een betrouwbare en duurzame identificatie te bezorgen.

3 - Geautoriseerde werknemers voorzien van correcte lockout-systemen en waarschuwingsmaterialen

Brady biedt een compleet gamma LOTO-systemen en waarschuwingsmaterialen aan waaronder veiligheidssloten, niet-geleidende hangsloten, hangsloten uit messing, vergrendelingssystemen voor kleppen, universele vergrendelingssystemen, stroomonderbrekers, tags, labels, lockout boxes, slotenborden en nog zoveel meer!

lockout tools and warning devices

4 - Opleiding van werknemers en sensibilisering inzake veilige arbeidspraktijken

Brady biedt zijn expertise aan in de vorm van opleidingen voor werknemers en supervisors. Wij kunnen een efficiënt programma opstellen voor de opleidingssessies, de vereiste inhoud voor een specifieke doelgroep definiëren en uw toezichthoudend personeel opleiden zodat zij kunnen instaan voor de interne opleidingen.

safe work practices

Werknemers kunnen ingedeeld worden in drie groepen op basis van hun nood aan opleiding:

Different Circumstances Dutch

Voor meer informatie over ons Lockout Tagout Programma, download de brochure nu ...

Brady Corporation vervaardigt en levert totaaloplossingen voor de identificatie en beveiliging van mensen, producten en plaatsen. De producten van Brady verbeteren de veiligheid, productiviteit en prestaties van klanten en omvatten kwalitatieve labels, pictogrammen, veiligheidsproducten, printers en software. Het bedrijf werd opgericht in 1914 en heeft klanten in de elektronica, telecommunicatie, fabricage, elektrische markt, bouw, medische sector, luchtvaart en tal van andere sectoren.


Niet contractuele foto's. De producten kunnen licht afwijken van de afbeeldingen op de website.
Alle prijzen zijn excl. BTW. Onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of correcties.